MastersAlpint.no

MastersAlpint.no er et nettsted som har til hensikt å samle all informasjon rundt mastersaktiviteter for alpinister. Nettsidene er en videreføring av Alpinveteranene.no og driftes i samarbeid mellom Norges Skiforbund Alpint og Masterskomiteen.

Masterskomiteen ønsker spesielt å takke Rolf Frederick «Roffe» Bjørne for den egeninnsatsen han har lagt ned, ved å opprette og drifte Alpinveteranene.no, siden oppstarten i 2007.

Masters Alpint

Masters Alpint er en breddesatsing i regi av NSF Alpint. Målet er å skape aktiviteter og en sosial møteplass for alle som elsker alpinsporten, og gi folk en mulighet til å bruke alpint som aktivitet for å holde seg i form.

Vi ønsker å skape et tilbud og en arena for de som havner i kategorien ”ikke-aktive alpinister”. Dette kan være:

  • løpere som ønsker å trappe ned
  • løpere som har lagt opp den aktive karrieren
  • løpere som ønsker å friske opp igjen gamle skiferdigheter
  • eller løpere som aldri har vært aktive, men som ønsker å lære mer om alpint.

Masters ble tidligere kalt veteran, og etter de gamle reglene var man ikke veteranløper før man hadde passert 30 år. Det vil si at alle de som la opp sin aktive karriere før fylte 30 år, måtte vente før man kunne delta i Veteranmesterskapet.

Etter innføringen av Masters har man åpnet opp for deltakelse fra og med 17 år (junior 1) og oppover. Dermed har man fjernet en unødvendig og uønsket ”karantenetid” for de alpinistene som fortsatt ønsket å konkurrere på ski, men på et lavere ambisjonsnivå. Regelen om at man ikke kan være aktiv FIS-løper er fjernet. Tanken er å inkludere, ikke ekskludere. Aktiviteten for mastersløpere har økt med flere konkurranser gjennom Norwegian Masters.

Masters er et samlebegrep, og en fellesbenevnelse, på renn som inngår i Norwegian Masters og NM Masters. Begrepet Masters erstatter Veteran. Formålet med dette er rekruttering. Å lage et konsept som er attraktivt for løpere i alle aldre.

Norwegian Masters

Norwegian Masters er en cup for mastersløpere. Rennene i Norwegian Masters blir hovedsakelig arrangert i Stor-Oslo området. Det arrangeres renn i disiplinene slalåm, storslalåm og super-g.

Resultatlisten i et Norwegian Masters-renn tar bare hensyn til totaltiden. Dermed konkurrerer alle på tvers av klassene. Løperne i de eldre klassene får en fordel gjennom tidlig startnummer i 1. omgang, og i 2. omgang snur man startlisten basert på tid. Beste tid, uavhengig klasse, starter til slutt.

Det tildeles poeng etter samme mal som i verdenscupen, 1. plass gir 100 poeng, 2. plass gir 80 poeng osv. På slutten av sesongen kåres en sammenlagtvinner både i dame- og herreklassen.

NM Masters Alpint

NM Masters Alpint er et uoffisielt Norgesmesterskap for mastersløpere.

NSF Alpint tildeler mesterskapet etter innstilling fra Masterskomiteen. Det er et åpent mesterskap hvor også utenlandske løpere kan delta.

Mesterskapet er i praksis en videreføring av det som tidligere ble kalt Veteranmesterskapet eller Veteran NM.