Hans Lie til Minne

med Ingen kommentarer

v/Tinkel Utne, Tertnes Alpin og Hallstein Finne,Voss IL

Hans Lie døde den 21. juni 2011, 82 år gammel.

På vegne av alpinistvenner og ikke minst Veteranene, som alle har hatt så mye glede av samværet med Hans, vil vi minnes en av Norges beste alpinister gjennom de siste femti år. Og ennå mer når vi vet at en liten gutt, som var blitt øresyk og senere døv, med oppvekst på Sotra, vest ved havet, med svært lite vinter og sne, kom til å mestre dette.

Hans var først og fremst en svært omgjengelig og lystig kar, men seriøs når det kom til hans store lidenskap, alpinidretten. Der var det farten, tross hans store handycap, han favoriserte.

Som da han i et av hans siste Norges-mesterskap på Voss i 2005, som 76 åring, beklaget at farten ikke ble stor nok, etter å ha fullført utforrennet og vunnet, han vant også de to andre disipliner; SL og SSL.. Året etter gjentok han det samme, på Bjorli, og det med igjen å slå flere i klassen 5 år yngre.

Dette skulle bli hans siste deltagelse. Sykdom, som hadde hemmet han noen år tidligere, kom tilbake. Men han ga ikke opp, men fortsatte sin barmarks- trening i nærområdet, på Nesttun, og løp så ofte han kunne bl.a. til Livarden, for han ønsket å komme tilbake på ski.

Vi har hatt gleden av å kjenne Hans og dele hans skiglede gjennom mer enn femti år, og vet hva han har betydd for miljøet. Han nøt stor beundring for sin fremferd og kunnskap; alle kunne vi spørre ham om råd og hjelp, som en dyktig og nøyaktig fagmann fra et langt arbeidsliv hos Munch, var det å preparere ski for ham ikke en tilfeldighet, men et ledd i hans perfektsjonisme.

Han var og et festmenneske og en god danser, tross sitt handycap, «han kjente rytmen fra gulvet», fortalte han, men den var nok medfødt, ellers hadde han nok aldri blitt en så god slalåm-kjører.

Han hadde og stor fortellerglede og kunne stadig komme med morsomme historier fra sine opplevelser her hjemme og i mellom-Europa, under sine mange opphold der med Døves Idrettslag, som trener, leder og deltager, og som han representerte under deres Verdensmesterskap (OL), og ikke minst vant flere ganger!

Vi vil lyse fred over Hans Lie sitt gode minne.

Legg igjen en kommentar