Reisebrev fra WCM i St. Moritz 14.-19.03.2022

med Ingen kommentarer

Av Rune Martinussen

Deltakere

Kjetil Fladmark Larsen, Per Inge Remmen, Stian Kracht, Jan Hunsbedt, Gunnar Gjørtz, Andreas Dimmen og Rune Martinussen.

Oppsummering

Litt rotete arrangement og informasjon. Virker som det er gjort lite forhåndsplanlegging og ting er tatt mer på sparket. Det var også vanskelig å følge med på alle klassen da alle renn gikk samtidig eller i andre trasséer ett stykke fra hverandre. Har derfor lite informasjon fra Kategori B og C. Vi møttes også lite samlet pga dette. Ellers en fin tur 🙂

Søndag

De fleste av de syv norske deltakerne ankom St Moritz søndag ettermiddag/kveld hvor tiden gikk til registrering og innkvartering på hotellene. Registreringen gikk smertefritt og var god organisert.

Mandag

Vi våknet deretter til strålende sol mandag morgen hvor vi utførte SG trening ned World cup trasséen i St Moritz. Treningen ble endret til frikjøring ned trasséen da arrangøren mente det var for mange påmeldte (ca 450 stk).

På kvelden var det en enkel åpningsseremoni på torget med bjeller og blåsehorn. Arrangøren holdt taler og hyllet eldste deltager som var 95 år.

Tirsdag

Tirsdagens renn i katerogi B og C ble dessverre avlyst grunnet tåke/ dis. Katerogi B skulle kjørt GS og katerogi C storslalom.

Onsdag

Vi våknet opp til strålende sol, men det hadde kommet litt nedbør i løpet av natten i form av Sahara sand. Dette satte imidlertid ingen stopper for dagens renn.

Kategori A kjørte Super-G hvor Stian Kracht ble eneste nordmann som greide å komme i mål. Vi fikk en meget vanskelig og traversert World cup løype med mange utkjøringer. I klassen 4A kjørte 9 av 29 løpere ut! Noe som gjenspeiler vanskelighetsgraden.

Kategori B hadde Slalom hvor Andreas Dimmen klinte til med en fin 3 plass.  Alle deltagerne i kategori B fra Norge var veldig fornøyd med forholdene i bakken denne dagen.

Torsdag

Kategori A hadde storslalom denne dagen. Dagen ble preget av mer sand fra Sahara, men det var hardt underlag og fine foholdt. Men noe tregt føre grunnet sanden fra Sahara!

Av resultater kom Kjetil på en fin 3 plass. Vi to andre gjorde begge feil rett før ett flatt parti hvor vi tapte mye tid. Men alt i alt en fornøyd gjeng.

Kategori B og C kjørte Super-G hvor Andreas Dimmen fikk beste plassering med 5 plass. Ut i fra tilbakemeldinger fra de andre var det en vanskelig Super-G. 

Fredag

Vi våknet opp til lett regndryss og tett tåke. Kategori A skal kjøre slalom tidlig. Vi reiser alle opp og tåken letter litt under besiktigelsen. Løypa ser fin ut, men vanskelig med mye tempo skifte og tett mellom portene før mål. Rennet bli satt i gang, men tåken tetter seg og rennet blir avlyst etter ca 30 løpere. Kategori B og C skulle ha stor slalom, men disse rennenw blir også avlyst grunnet tåke og dårlige forholdt. Vi får beskjed senere på dagen at renne bli flyttet til lørdag.

De fleste norske reiser hjem utenom meg og Kjetil. Vi drar ned på gallamiddagen, men reiser og spiser på hotellet da det er full kaos med for lite sitteplasser og mye rot. Tilbakemeldinger fra de som ble igjen var lang tid for å få mat, dårlig mat og høyt støynivå på musikk og underholdning. 

Lørdag

Vi våknet opp til beste dagen til nå. Sol, vindstille og perfekte forholdt. Det har vært minusgrader på natten og morgenen. Så forholdene kunne ikke hvert bedre.

Norge stiller kun med to løpere denne dagen. Kjetil og jeg i kategori A. Kjetil kliner til og vinner sin klasse med tredje beste tid alle klasser i SL. Kun slått av to unge 30 åringer! Jeg kjører ut rett før mål i første omgang, men kjørte veldig bra som kunne holdt til pallen.

Skihilsen fra Rune

Legg igjen en kommentar